Hoe hou je jonge, ambitieuze werknemers in je bedrijf?

Trainingsbureau Smaragd in de praktijk

Jouw bedrijf wil graag vernieuwen. De focus ligt op het aantrekken van jonge werknemers die innovatief zijn. Die de boel een beetje opschudden met nieuwe ideeën en inzichten. Maar jouw bedrijf draait op medewerkers die al wat langer in dienst zijn – dat is logisch. En helaas de collega’s mengen niet makkelijk. De initiatieven vallen stil en niemand vindt het meer leuk op het werk. Iedereen is teleurgesteld.

“Als je eieren, suiker, meel en boter bij elkaar doet, heb je nog geen cake. Daarvoor moet je eerst mengen en dan bakken.”

Trainingsbureau Smaragd gaat aan de slag

We pakken de ingrediënten zoals ze zijn. Eerst kijken we hoe het team in elkaar zit. Waar zitten de kansen en waar de belemmeringen. En in een training gaat het over: hoe vertel je over je idee, hoe vind je steun voor innovaties en wat doe je met andere inzichten?

Draagvlak vinden, onderhandelen en concessies doen. In de training komt het allemaal aan bod.

Persoonlijke groei

Daarnaast is er aandacht voor het persoonlijk aspect. Je hebt collega’s die meteen met een idee komen en anderen die er even op broeden. Daar gaan we ook mee aan de slag.

De “Snelle Jelles” krijgen de opdracht om zich minder te focussen op snel en alleen. Zij worden uitgedaagd om hun collega’s te helpen. Zo krijgen de “bedachtzame” collega’s de ruimte. Als de groep elkaar steunt en helpt, geeft het vertrouwen en het motiveert. Interactie in het team gericht op het zichtbaar maken van patronen. Én het doorbreken daarvan. Het werkt! En Smaragd helpt daarbij.

Van vleugellam naar bevlogen

Het resultaat? Het team krijgt een bredere blik. De medewerkers creëren een groter draagvlak binnen het bedrijf. Ideeën worden geïmplementeerd. Van nieuwe vergaderstructuur en betere timemanagement tot effectieve kerngroepjes.

Iedereen gaat aan de slag met zijn of haar persoonlijke ontwikkelpunten. Denk hierbij aan feedback vragen, ‘nee’ durven zeggen, doorvragen bij een klant en elkaar helpen. Bijzonder hoe een uit elkaar gevallen team na een training weer vol energie en spirit zit.

Zo mooi dat Trainingsbureau Smaragd dit team heeft mogen begeleiden.

Hoe hou je jonge, ambitieuze werknemers in je bedrijf?

Neem contact op

Heeft u vragen? Neemt u dan contact met mij op via onderstaande contactformulier. Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

Trotse samenwerking met